Bestuur

Pi de Bruijn

Pi de Bruijn

Pi de Bruijn (1942), voorzitter

Nederlands architect, studeerde  in 1967 af aan de TU Delft. Hij vestigde zich in 1978 als zelfstandig architect  en in 1988 richtte hij samen met  Frits van Dongen, Carel Weeber en Jan Dirk Peereboom Voller de Architekten Cie. op. Van 1993 tot 1998 was hij professor aan de TU Delft. In 2009 startte Pi de Bruijn, in opdracht van Atelier Rijksbouwmeester, het Onderzoekslab Nagele. Dit onderzoekslab hield zich bezig met het ontwikkelen van scenario’s voor de uitbreiding van Nagele en de herstructurering van het bestaande dorp.

Voor meer informatie: www.cie.nl

Louis van Gasteren

Louis van Gasteren

Louis van Gasteren (1922), secretaris/penningmeester

Louis van Gasteren,  is filmmaker, kunstenaar en oprichter/eigenaar van diverse productiebedrijven met als voornaamste Spectrum Film. Sinds 1952 produceerde hij meer dan 70 films, voornamelijk documentaires.

In 1960 maakte hij de film NIEUW DORP OP NIEUW LAND over het ontstaan van het dorp Nagele in de Noordoostpolder. Ruim 50 jaar later verscheen TERUG NAAR NAGELE. Het is tijdens de research voor deze film dat hij het idee kreeg om een Stichting Mien Ruys Academie op te richten.

Cecile Wedershoven

Cecile Wedershoven

Cecile Wedershoven (1953)

Cecile Wedershoven is docent Nederlands en Literatuur aan Park Lyceum te Almere.

Sinds 2000 is zij inwoner van Nagele en in de afgelopen jaren actief geweest voor het dorp

binnen Dorpsbelang, Museumbestuur en Groenbrigade vanwege haar interesse in leefbaarheid, architectuur, cultuur en inrichting van de openbare groene ruimte van Nagele.

Zij is er van overtuigd dat het groenontwerp van Mien Ruys mede bepaald  heeft wat Nagele bijzonder maakt. De afgelopen jaren was is dat ontwerp helaas nogal verwaterd geraakt, vandaar de actuele zoektocht naar wegen om dat ontwerp weer op niveau te krijgen. Een Mien Ruys Academie past in dit kader.

Anne Dijk

Anne Dijk

Anne Dijk (1961)

Anne Dijk is woonachtig in Emmeloord en directeur van Groenhorst Emmeloord-Dronten, een groene scholengemeenschap, ook wel AOC genoemd. De locatie heeft zes afdelingen: Praktijkonderwijs, vmbo en mbo in Emmeloord en in Dronten mbo Warmonderhof, praktijktrainingscentrum (PTC+) en de schoolboerderij De Drieslag. Binnen de mbo-afdeling in Emmeloord is de opleiding Mien Ruys Academie gestart met een driejarige opleiding op niveau 4 BOL.

Samen met de gemeente Noordoostpolder, bureau Mien Ruys wil het Groenhorst een belangrijke partner zijn om in het dorp Nagele beroepsauthentiek op te leiden tot vakbewaam hovenier in de lijn van de welbekende Mien Ruys.

Anet Scholma

Anet Scholma

Anet Scholma (1961)

Anet Scholma werkt al ruim 25 jaar als tuin- en landschapsarchitect en begon in 1985 bij het Buro Mien Ruys waar zij nu directeur van is.

Na de opleiding tuin- en landschapsinrichting in Boskoop volgde zij de Academie van Bouwkunst in Amsterdam (richting landschapsarchitectuur). Anet Scholma is adviseur van het bestuur van de Tuinen Mien Ruys in Dedemsvaart en heeft de esthetische supervisie over de Tuinen. Daarnaast is zij redactielid en auteur van het kwartaalblad OnzeEigenTuin, een tuintijdschrift dat door Mien Ruys en haar echtgenoot Theo Moussault bedacht en gestart is in 1955.